Lucrari de reabilitare la sediul Facultatii de Geografie

Cladirea avand regimul de inaltime S+P+2E in care functioneaza azi Facultatea de Geografie a fost construita in 1882 in fosta Gradina Mikó.
In urma castigarii licitatiei organizate de catre Universitatea Babes – Bolyai, echipa Decorint a demarat lucrarile de reabilitare la cladirea cu suprafata utila de 2.172 mp.

Lucrarile in curs de executare de catre echipa Decorint constau in: indepartarea interventiilor anterioare necorespunzatoare (cu materiale pe baza de ciment), reabilitarea fatadelor cu tencuieli originale de var-nisip, inlocuirea tamplariilor de lemn a ferestrelor si restaurarea intrarilor principale valoroase, reparatii la elementele degradate ale sarpantei din lemn, inlocuirea invelitorii cu tabla de titan-zinc prepatinat – dublu faltuita, se va inlocui sistemul de colectare si evacuare a apei de pe invelitoare (jgheaburi, burlane, dolii si sorturi).

Se vor restaura componentele artistice din piatra (scara principala monumentala, cornisa din piatra), stucaturi (in casa de scara principala si fatade) si fier forjat (balustrada de la casa de scara).

De asemenea se vor reabilita integral instalatiile interioare de canalizare si se vor executa lucrari de asanare a umiditatii subsolului (indepartarea tencuielilor necorespunzatoare, aplicarea de tencuieli de asanare pe baza de var, realizare slit perimetral si goluri de ventilare).

Termenul de executie a lucrarilor este de 3 ani.

Proiectant general: ARH SERVICE GUTTMANN & COMP SRL – Cluj Napoca

“The road to success is always under construction.” – Lily Tomlin