Lucrări de consolidare structurală și reparații capitale la biserica reformată din Huedin

Biserica Reformată din Huedin datează din secolul al XIII-lea, si astfel este inscrisa in Lista Monumentelor Istorice de interes national (CJ-II-m-A-07679) .

Echipa Decorint are in desfasurare lucrari complexe de reabilitare a bisericii, lucrari care vizează atât reabilitarea structurală, termică, energetică, estetică și funcțională a acesteia, cât și valorificarea ca și punct de atracție turistică și urbanistică în Huedin.

În ceea ce priveste intervențiile arhitecturale exterioare propuse, se restaureaza toate elementele de piatră, soclul și trotuarul de gardă, tencuielile exterioare ale bisericii, contrafortii masivi medievali, turnul, respectiv si invelitoarea din sindrila – finisaj reprezentativ pentru arhitectura din regiunea Calata, și cripta.

De asemenea efectuam și ample intervenții arhitecturale interioare, cum ar fi tencuieli interioare, renovarea pardoselii, a elementelor de piatră, ale tavanului casetat, a podului și ale șarpantei navei și corului, ale tribunelor și mobilierului bisericesc.

Reabilitarea Bisericii Reformate Huedin a fost finalizata in luna septembrie 2021.

Proiectant general: M&M DESIGN SRL – Cluj Napoca“The road to success is always under construction.” – Lily Tomlin