Finisaje interioare la Fabrica Bosch Rexroth Blaj – Cladire multifunctionala

Grupul german BOSCH a inaugurat la Blaj o clădire de birouri unică în România. Compania a implementat acolo cele mai noi standarde la nivel mondial, pentru asemenea tipuri de clădiri. 250 de angajați vor munci într-un spațiu foarte modern, cu zone pentru comunicare, săli de ședințe care pot fi folosite ad-hoc, spații pentru conferințe pe skype, încăperi în care se poate munci în liniște deplină, un loc de luat masa, spații de recreere și pentru activități sociale și multe altele.
CLADIRE MULTIFUNCTIONALA
– arie construita parter = 2769.04 mp
– arie construita etaj 1 = 2769.04 mp
– arie construita etaj tehnic = 655.06 mp
– arie desfasurata = 6193.14mp
Regimul de inaltime al constructiei este de P+E1+E tehnic.
Prezentarea lucrarilor realizate de firma noastra pentru Compartimentari si Finisaje interioare la Cladirea Bosch Rexroth Blaj:
S-au realizat compartimentari din pereti din gipscarton, iar pe holurile de nivel s-au instalat tavane casetate minerale suspendate cu dimensiuni 60x120mm, bordate de un tavan de gipscarton. Pentru salile de sedinte s-au montat pereti din sticla si usi din panouri pline cu finisaj gri deschis. Usile si ferestrele la interior s-au executat cu spaletii finisati cu flashing din tabla plana la culoarea tamplariei. In spatiile de birouri de la nivelul etajului s-a instalat pardoseala tehnica cu h=15cm. In aceste zone s-a montat peste mocheta dale. Sub toate pardoselile tehnice s-au realizat vopsitorii antipraf. Grupurile sanitare si casele de scari s-au finisat cu placi ceramice din granitogres. In spatiul de productie si spatiile interconectate cu acestea (laboratoare, nisa chimica, etc), s-a executat pardoseala epoxidica conductiva, respectiv pardoseala PVC conductiv .Spatiile tehnice au fost finisate cu vopsitorii epoxidice. In toate spatiile de birouri, holuri, spatii de comunicare si grupuri sanitare s-au montat tavane suspendate. In cadrul birourilor toate elementele de tavan casetat mineral sunt modulate la un grid de 60x60cm iar marginile perimetrale sunt prevazute din gipscarton.In zonele mai reprezentative, cum ar fi foyerul de la intrare, s-a montat tavan lamelar tip V100 Hunter Douglas. In grupurile sanitare s-a prevazut tavan suspendat casetat mineral modulat la un grid de 60x60cm iar marginile perimetrale sunt prevazute din gipscarton Zonele de relaxare (communication areas) s-au realizat cu tavane insulare acustice suspendate. Toate suprafetele vizibile in spatele tavanelor suspendate care nu au fost etanse, s-au finisat cu vopsitorii de culori inchise, la fel si instalatiile. Spatiile cladirii de productie si birouri sunt delimitate intre ele prin usi metalice rezistente la trafic intens, prevazute cu accesorii (balamale, maner si butuc separate) din inox, amortizoare si brate culisante pentru trafic intens dimensionate pentru fiecare dimensiune a foii de usa. In zonele salilor de sedinta din birouri s-a montat tamplarie cu rama din aluminiu eloxat si geam dublu securizat. Aceste sali au montate usi de sticla si panouri tehnice laterale pentru amplasare intrerupatoare si termostate. Si aceste usi au fost prevazute cu amortizoare si brate culisante. Peretii de compartimentare din gipscarton au fost finisati cu glet si vopsitorii lavabile de culori diferite, conform specificatiilor tehnice. In grupurile sanitare peretii s-au placat cu faianta pana la inaltimea de 1.20. pe peretii unde exista amplasate obiecte sanitare, iar la partea superioara a fost aplicat un profil tip baston pentru a impiedica depunerea prafului. In zona intrarii principale, peretele s-a amenjat cu placi decorative si ecrane LCD .
Această nouă clădire este un pas important în dezvoltarea fabricii Bosch din Blaj, fiind un angajament pentru viitorul Bosch în România.“The road to success is always under construction.” – Lily Tomlin