Povestea locației în care se află Casa Albă a început acum aproape 100 de ani, când Mozes Farkas, avocat şi antreprenor vestit al vremii, a cumpărat un teren într-o zonă elitistă, pe care a fost construită o casă pentru familia sa. Proprietarul casei a fost inclusiv unul dintre reprezentanții elitei economice a Clujului şi a comunității evreilor din zonă, asociat la Fabrica de Piele şi Încălțăminte Frații Renner & Co, înființată în 1911, precum şi manager al acesteia. Fabrica devine Dermata, iar ulterior, binecunoscuta fabrica de incaltaminte Clujana. În 1950, reşedința acestuia a fost naționalizată, apoi a fost transformată în Palatul pionierilor, mai tarziu in restaurant-cafenea, iar ulterior a fost hotel de lux – Vila Casa Albă.
BT a achizitionat si transformat cu ajutorul echipei Decorint prestigioasa cladire demoland toate elementele parazitare executate in timp, insa păstrand stilul arhitectural inițial, precum şi toate elementele originale: porțiuni de paviment terazzo; decorațiuni din fier forjat şi grilaje cu motive geometrice stilizate, ferestrele şi uşile. De asemenea, banca a păstrat brandul Casa Albă datorită notorietății locale a acestuia.
Clădirea este dispusă pe 4 nivele, D+P+E+M, cu o suprafaţă construită de 1.374 mp, in care astazi functioneaza sediul BT Private Banking respectiv BT Asset Management.
Proiectant general: ATELIER FKM SRL – Cluj Napoca

